KARABASOTU - Spanish Lavender

karabasotu_edited.jpg

Botanik isim:

Lavandula stoechas L.

Aile:

Lamiaceae (Ballıbabagiller)

Uçucu Yağ Ana Bileşenler: 

Camphor, fenchone, 1,8 cineole, a-pinene, camphene, pulegone, menthol, menthone

Desteklenen Fonksiyonlar: 

antibakteriyel, antimikrobiyel, antiseptik, anti-spasm *

Uyumlu Uçucu Yağlar:

Limon, Tıbbi Nane, Lavanta, Çam

Uyarılar:

Cilt üzerinde doğrudan ve dahili kesinlikle kullanmayınız. Irritant ve alerjen olabilir.

* Kaynakça

i. Tisserand, R., & Young, R. (2014). Essential oil safety: A guide for health care professionals. 328-329

ii. Mete, Oktay (2009). Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi. 

iii. Gören, Ahmet C., Topçu, Gülaçtı, Bilsel, Gökhan, Bilsel, Mine, Aydoğmusç, Zeynep and Pezzuto, John M.. "The Chemical Constituents and Biological Activity of Essential Oil of Lavandula stoechas ssp. stoechas" Zeitschrift für Naturforschung C, vol. 57, no. 9-10, 2002, pp. 797-800

iv. Alberto Angioni, Andrea Barra, Valentina Coroneo, et.al. (2006). Chemical Composition, Seasonal Variability, and Antifungal Activity of Lavandula stoechas L. ssp. stoechas Essential Oils from Stem/Leaves and Flowers. Journal of Agricultural and Food Chemistry.